Žig „ČUVARKUĆA“

Žig „ČUVARKUĆA“

AGRIMAX – PONOSNI NOSILAC ŽIGA „ČUVARKUĆA“!

Šta je „Čuvarkuća“?

Srbija poseduje sve predispozicije za proizvodnju kvalitetnih, zdravih i domaćih proizvoda – plodnu zemlju i obilje vode, brojne šume i pašnjake, autohtone sorte domaćih životinja, voća i povrća i znanje stručnjaka svetskog renomea za razvoj svih grana naše privrede. Sve ovo je potvrđeno kroz brojna uspešna preduzeća i domaće proizvode koje stvaraju naši srdačni i gostoprimljivi sugrađani svakog dana marljivo radeći za svoje porodice i sebe. Međutim, Srbija mnogo više uvozi, nego što izvozi, zbog čega već godinama beležimo deficit u razmeni sa svetom. Pritom, u Srbiju ne uvozimo samo energente i sirovine koje nam nedostaju, već je uvoz ogroman i u oblastima gde postoje kvalitetni domaći proizvodi, stvarani u Srbiji, od domaćih sirovina.

Stoga je Privredna komora Srbije pokrenula projekat „Stvarano u Srbiji“ i kreirala oznaku „Čuvarkuća“ kako bi pružila podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, ali i edukovala potrošače o važnosti kupovine tih proizvoda, kao i o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu. Ova oznaka će svima pomoći da pri kupovini budu sigurni da kupuju iz Srbije i da time čuvaju Srbiju, sebe i svoju porodicu!

Svi naši hibridi kukuruza dobili su oznakuČUVARKUĆA“, čime Privredna komora Srbije garantuje njihov visok kvalitet i
domaće, srpsko poreklo

Zašto „Čuvarkuća“?

Кoristi od proizvodnje i kupovine proizvoda označenih znakom „Čuvarkuća“ su mnogobrojne i veoma značajne, jer time omogućavamo:

  • Kvalitetnije i zdravije proizvode, od domaćih sirovina, u našim domovima;
  • Viši nivo zaposlenosti i sigurnija radna mesta i zarade za naše stanovništvo i naša proizvodna preduzeća;
  • Razvoj preduzeća iz povezanih delatnosti unutar Srbije (kao što su poljoprivreda, zanatstvo, transport, trgovina, turizam, IT i konsultantske usluge i slično), što dodatno utiče na porast zaposlenosti i zarada;

Ko su „Čuvarkuće“?

Domaćim, naročito lokalnim proizvodima, znak „Čuvarkuća“ daje potvrdu da imaju natprosečan kvalitetan, na nivou ili iznad uvoznih proizvoda iz date kategorije – u našem slučaju, hibridno seme kukuruza.

Sa druge strane, stranim proizvodima poznatih brendova, znak „Čuvarkuća“ daje potvrdu da su deo lokalne zajednice, jer koriste materijale, sirovine i radnu snagu Srbije, a time pomažu državu i celo društvo, postajući na taj način njegov deo.